SASTOJCI:
Kora:
- 4 jajeta
- 4 kašike brašna
- 300 g narendane tikvice
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
Nadjev:
- 250 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 40 g majoneza
- 150 g tanko isječene šunke
- soli po ukusu
PRIPREMA:
Razdvojite bjelanca i žumanca. Bjelanca i so umutite u čvrst snijeg, pa im dodajte žumanca. Ručno umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju dodajte dobro ocijeđenu narendanu tikvicu. Smjesu izlijte na pleh obložen pekpapirom (dimenzija 40×30 cm) i stavite na pečenje u rernu zagrijanu na 180 stepeni sa ventilatorom, od 10 do 15 minuta, pišu Nezavisne.
Toplu koru zajedno sa papirom uvijte u rolat i ostavite da se potpuno ohladi, pa tek onda filujte. Za fil pomiješajte sir, pavlaku, majonez i malo posolite, pa premažite preko kore, a par kašika ostavite sa strane. Preko nadjeva od sira poslažite kolutove šunke, a preko šunke stavite ostatak nadjeva. Zatim umotajte rolat i uvijte ga u streč foliju. Ostaviti u frižider da se dobro rashladi prije serviranja.