Sastojci:
Biskvit:
1 jaje
180 g šećera
150 ml ulja
130 ml jogurta
160 ml mlijeka
240 g brašna
40 gr kakao praha
8g praška za pecivo
*velika tepsija
*Peći u prethodno ugrijanoj rerni oko 15-20 minuta na 180C stepeni.
(odrezati krajeve biskvita i izmrviti ih).
Biskvit prerezati na pola, kao u videu.
CIJELU PRIPREMU POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Krema:
800 ml mlijeka
1 čaša od 200 ml griza
1 čaša od 200 ml šećera
Kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne (stalno miješati).
Kada se krema malo ohladi dodati pola čaše od (200ml) meda i 100 gr margarina i sve dobro izmiksati.
Premazati prvi dio biskvita, pa staviti drugi dio biskvita preko, ostaviti malo kreme i premazati po vrhu i sa strane. Ostaviti da se ohladi.
Karamel sos:
1 čaša vode (čaša od 200ml)
1 supena kašika skroba
Pola čaše (čaša od 200ml) šećera
pola čaše (čaša od 200ml) tople vode
U čašu vode dodati skrob i promiješati.
A u tavi na laganu vratu staviti pola čaše šećera, kada se šećer istopi oprezno dodati pola čaše tople vode i stalno miješati. Smjesa će se pretvotiti u sirup zatim dodati vodu i skrob, miješati dok se smjesa ne zgusne.
Dok je još toplo preliti preko tortice.