Prema anketi, čak 58 odsto odraslih je navelo čokoladu kao omiljeni desert. Oko 78 odsto njih priznalo je da je čokoladu stavilo u frižider, a istraživanje otkriva da to nije pravi način da se ona čuva. Naime, čokoladu je potrebno čuvati na 18 stepeni, što znači da treba da je stavite u vitrinu umjesto u frižider.
Još jedna velika greška koju ljudi prave je žvakanje. Možda zvuči glupo, ali trebalo bi da pustite da se čokolada topi u ustima jer to omogućava kakao puteru da obloži usta i da se ukus raširi. Sve ostalo moglo bi da se podvede pod pogrešno.
Takođe, moglo bi da vas iznenadi da čokoladu treba da konzumirate ujutru, tačnije između 9 i 11 sati. To je zato što ukusi zahtjevaju sviježe nepce da biste pravilno uživali, a takođe vam daje dozu kofeina za početak dana.
„Čokolada je duboka i složena poslastica sa mnogo slojeva za istraživanje. Jedenje čokolade ranije tokom dana sa svežim nepcem takođe je otkriće koje može iznenaditi mnoge, ali čini čokoladu dobrim izborom za užinu koja će nam pomoći da nastavimo da radimo punom snagom prije ručka“, rekla je naučnica za hranu Natali Alibrandi.
Stručnjaci su takođe otkrili još nekoliko stvari koje možda niste znali o jedenju čokolade. Naime, tvrde da je treba jesti u malim količinama da ne bi došlo do pretejrane stimulacije čula ukusa, prenosi Krstarica.
Savjetuju i da pokušate da kombinujete čokoladu sa nečim drugim. Možete, na primjer, probati mliječnu ili bijelu čokoladu sa gorkom hranom, ili gorku čokoladu sa slanijom hranom, piše The Sun.