Nekada su najljepši kolači upravo oni najjednostavniji i najjeftiniji. Takav je i koh, mekani kolač od par osnovnih sastojaka natopljen u mlijeku. Ova predivna poslastica se nekada često spremala, a ako je niste probali do sada pravo je vrijeme. Samo umutite sastojke i sipajte u tepsiju, pa pecite kratko vrijeme. Na kraju ga prelijte mlijekom.
Sastojci:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika griza
5 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
oko 800 ml mlijeka
Priprema:
Bjelanca umutite u čvrst snijeg sa prstohvatom soli, a žumanca pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte griz i prosejano brašno. Lagano špatulom sjedinite obje smjese, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pecite na 180°C dok ne porumeni. Izvadite i vruć koh prelijte mlijekom. Ostavite da mlijeko upije i da se ohladi na sobnoj temperaturi, piše Stvar ukusa.