SASTOJCI:
- 500 g brašna
- 250 g mljevenih oraha
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
- 250 g maslaca (ili 150 g maslaca i 100 g masti)
- 1 jaje
- 2 žumanca
- oko 300 g džema od kajsija
PRIPREMA:
Sve sastojke stavite u činiju i mijesite dok se ne povežu i ne dobijete lijepo, masno tijesto. Stavite ga u kesu za zamrzavanje, malo spljoštite i ostavite u frižider da se dobro rashladi, najmanje dva sata (a može i da pre-noći). Podlogu za rad pospite brašnom i oklagijom ra-zvucite rashlađeno tijesto. Modlicom u obliku srca, cvjetića ili običnom rakijskom čašicom vadite krugove i redajte ih na pleh obložen pek-papirom. Rernu uključite da se ugrije na 180 stepeni i pecite vanilice dok ne uhvate boju, od 10 do 12 minuta. Kada se ohla-de, spajajte ih džemom od kajsije. Spojene vanilice možete uvaljati u šećer u prahu, a i ne morate – po izboru, pišu Nezavisne.