Međutim, ona koja se ne sprema toliko često je pita sa pilećim mesom, ali svako ko je bar jednom probao nije ostao ravnodušan. Zato vam donosimo recept za ukusnu pitu sa piletinom koja će oduševiti i najveće izbirljivce.
Sastojci: 1 pakovanje lisnatog tijesta, 2 mladog luka, 400 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kokice, so, biber po ukusu, 200 g gaude narezane na kockice, 2 kašike kukuruznog brašna, 1 kašika običnog brašna, 200 ml pilećeg temeljca, 1 jaje za premazivanje.
Priprema:
1. Ugrijte rernu na 200 stepeni. Na tavi kratko popržite mladi luk i bijelo meso. Podlijte temeljcem i dodajte kukuruzno i obično brašno. Posolite i pobiberite po ukusu.
2. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite razvaljano lisnato tijesto i sa svake strane izrežite trake do pola.
3. Fil rasporedite po sredini i trake preklopite. Razmutite jaje i premažite pitu. Pecite 25 – 30 minuta, do zlatno žute boje. prneosi “Hayat“.