Imate li spremno tijesto, do pizze vas dijeli tek 10 minuta – a najbolje je od svega je što vam ne treba ni rerna.
Najbolji izbor je tava od lijevanog željeza, koja dugo i ravnomjerno zadržava toplinu, ali poslužit će i svaka druga.Ako imate tavu kojoj se ne lijepi dno, tada vam ulje nije potrebno.
Recept za najbolje tijesto za pizzu
Tijesto možete kupiti u kvartovskoj pekarnici ili, još bolje, ranije ga pripremiti prema receptu za najbolje tijesto za pizzu ili nekom drugom koji imate u rukavu.
Tijesto najprije razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa stavite u zagrijanu tavu. Tavu možete i nauljiti ako joj se dno lijepi. Pecite poklopljeno na umjerenoj vatri oko 3-4 minute. Pojavit će se mjehurići, a dno će samo lagano potamniti.
Okrenite tijesto na drugu stranu i pecite ga još dvije do tri minute. Kada tijesto okrenete, premažite ga umakom od rajčice i drugim omiljenim dodacima, kao što su ribani sir, šunka, parmezan te povrće poput paprike ili luka te prema želji pospite listićima bosiljka,piše Radiosarajevo
Poklopite tavu, ugasite vatru i ostavite nekoliko minuta dok se sir ne rastopi, ne više od pet minuta, piše Punkufer.
Uživajte u brzinskoj pizzi iz tave!