Pripremite domaći prženi sladoled hrskav s vanjske strane, a kremaste unutrašnjosti, kao iz snova. Možete napraviti porcije po želji, odabrati omiljene dodatke i uštedjeti novac kupujući svaki potreban sastojak u rinfuzi, umjesto kupovine deserta vani.
Jednostavno ga pripremite i uživajte u ovoj ukusnoj poslastici iz udobnosti doma.
Sastojci za prženi sladoled
Evo što vam je potrebno za pripremu ovog ukusnog deserta:
Sladoled od vanilije
Maslac
Kukuruzne pahuljice, zdrobljene
Mljeveni cimet
Granulirani šećer
Šlag
Dodaci po želji – čokoladni sirup, med, cimet, višnje…
Priprema:
Zgrabite malo sladoleda i rukama ga oblikujte u kuglu. Nastavite s ovim postupkom dok ne dobijete 4 kuglice jednake veličine. Kuglice stavite na pleh obložen papirom za pečenje i zamrznite dok ne budu čvrste. Otopite maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte zdrobljene kukuruzne pahuljice, granulirani šećer i mljeveni cimet u tavu i miješajte dok se kukuruzne pahuljice ravnomjerno ne prekriju maslacem.
Pržite smjesu na srednje niskoj vatri 4-5 minuta ili dok pahuljice ne porumene. Često miješajte kako ne bi zagorjelo. Maknite tavu s vatre i pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi.
Izvadite kuglice sladoleda iz zamrzivača i uvaljajte ih u ohlađenu smjesu pahuljica, pazeći da svaka kuglica bude ravnomjerno obložena. Vratite obložene kuglice sladoleda u zamrzivač dok ne budu spremne za posluživanje.
Neposredno prije posluživanja izvadite desert iz zamrzivača i dodajte preljeve po želji, poput kapljice čokoladnog sirupa, kašike meda, malo cimeta, šlaga i višanja na vrh. Poslužite odmah i uživajte.