Prva sjećanja većina nas vezuju za mirise i ukuse. Skoro svi sa nostalgijom pričamo o djetinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela tih davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka.
Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sjećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.
Tih šezdesetih godina prošlog vijeka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.
Jaja
Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hljeba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.
Nije bilo vrijeme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hljebom je bio uobičajan doručak jedne prosječne četvoročlane porodice.
A kako je izgledao vaš doručak iz djetinjstva, pišite nam u komentarima ispod teksta.