Niko ne odbija bijelo meso i krompir za ručak, pa čak ni djeca. Ove dvije namirnice su jako ukusne, a lako se kombinuju sa najrazličitijim sastojcima i začinima. Ako želite da isprobate nešto drugačije, a što se lako sprema, naš predlog je da pomiješate meso i povrće u jednoj posudi, pospete sirom i onda kratko zapečete u rerni. Nikad ukusnije i jednostavnije jelo koje će se svima dopasti.
Uživajte!
Sastojci:
1 kg pilećeg filea
puter
maslinovo ulje (može obično)
brašno
1 crni luk
3 čena bijelog luka
2 paprike
7 čeri paradajza
6 krompira
paradajz
150 ml paradajz sosa
100 ml vode
tvrdi sir
Priprema:
Isjecite meso na manje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obje strane, a zatim uvaljajate u brašno. Istopite malo putera sa maslinovim uljem i propržite meso. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera i maslinovog ulja. Sipajte u njega sitno isječen krompir, pa kada se on proprži dodajte sitno sjeckan crni luk i krupnije sečenu papriku. Promiješajte i poslije 5 minuta dodajte sitni sječen bijeli luk, paradajz isječen na polutke. Sipajte paradajz sos i vodu, začinite po želji, pa lijepo promiješajte. Krčkajte još desetak minuta, pa pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta, piše Stvar ukusa.