Nutela je najpoznatiji namaz na svijetu koji mnogi vole. Mogu filovi za torte i kolače da se prave, maže se na hljeb, palačinke …, a super je u kombinaciji sa bananom za domaći sladoled. U prodvanici je dosta skup, a kod kuće možete da napravite duplo jeftiniju verziju omiljenog namaza i to veću količinu. A ako želite da bude bogatijeg i kremastijeg ukusa naš prijedlog je da dodate i istopljenu čokoladu. Uživajte!
Sastojci:
1 šolja pečenih lješnika
140 g mliječne čokolade
2 kašike ulja
3 kašike šećera
1 kašika nezaslađenog kakaoa
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1/2 kašičice soli
Priprema:
Očistite lješnike i usitnite ih u blenderu. Kada budu sitno mljeveni dodajte ulje i vanilu, pa još kratko izblendirajte. Onda dodajte šećer, kakao i so, pa opet izblendirajte. Nutela je gotova, ali ako želite malo kremastiji i jači ukus dodajte i istopljenu čokoladu, pa dobro sjedinite, piše Stvar ukusa.