Hrana i piće

Trik uz koji vam se riba tokom pohovanja neće raspadati

Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvijek i tokom perioda slava.

Riba - Fitness.com.hr

.

Međutim, često se dogodi da, umjesto jela sa prelijepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.

Mnogim domaćicama nije jasno u čemu griješe, a stvar je zapravo vrlo jednostavna – solimo u pogrešno vrijeme.

Možda vam ovo objašnjenje ne djeluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja. Probajte – posolite u pravo vrijeme i vidjećete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.

Kada se riba soli?
Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta prije termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh