Hrana i piće

KAKO SE POHUJE RIBA BEZ BRAŠNA: Zlatna korica uz 2 neočekivana sastojka

Pohovani fileti ribe se najčešće spremaju, jer su najjednostavniji. Nema čišćenja i puno muke, a dobije se savršeno ukusan obrok.

Riba - SHUTTERSTOCK

Nema čišćenja i puno muke, a dobije se savršeno ukusan obrok. Umjesto klasičnog poha koji se sastoji od brašna i jaja, predlažemo vam da napravite ovaj sa majonezom i sirom. Riba će imati zlatnu koricu, a ukus će biti još bolji nego sa običnim pohom, piše Stvar ukusa.

Sastojci:
4 jajeta
4 kašike majoneza
200 g tvrdog sira
1 kg fileta ribe (po izboru)

Priprema:

Sir izrendajte, pa pomiješajte sa umućenim jajima i majonezom. Posolite i pobiberite, pa dobro sjedinite smjesu. Uvaljajte ribu i pržite na malo ulja!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh