Hrana i piće

Paradajz čorba

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1/2 glavice crnog luka (sitno sjecka-nog)

2 čena bijelog luka

2 kašike brašna

1 l soka od paradajza

1 l vode

1 kašičica šećera So, biber

Priprema:
Zagrijte ulje u šerpi na srednje jakoj temperaturi i dodajte luk i bijeli luk. Propržite tri-četiri minuta pa dodajte brašno. Dobro izmiješajte i nakon mi-nut-dva, kada zamiriše sve, dodajte malo paradajz soka, dobro izmiješajte kašičicom da se ne bi stvorile grudvi-ce pa dodajte ostatak soka i vodu. Os-tavite da provri pa onda smanjite temperaturu i ostavite da krčka 15-20 minuta. Sipajte čorbu i sa strane možete da poslužite istostirani hljeb. Poslužite odmah vruće,pišuNezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh