Tart je naziv za vrstu peciva karakterističnog okruglog oblika i rebrastog oboda, koje je istovremeno i hrskavo i meko, a koje nježno obavija bogato punjenje… Danas Vam donosimo recept za tart sa kremom od kokosa.
Tijesto zamijesiti i ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi. Mali dio tijesta odvojiti i staviti u zamrzivač oko 30 minuta.
CIJELI POSTUPAK PRAVLJENJA POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Krema:
250 ml mlijeka
50g šećera
50g kokosovog brašna
3 supene kašike brašna
Kuhati (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Premazati tart kremom, narendati zaleđeni dio tijesta preko i peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Posuti kokosovim brašnom i šećerom.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...