Ova plemenita tečnost koja se pravi od “damask” ruža daje onu fantastičnu aromu koja ispunjava čitav dom kad se priprema ovaj omiljeni slatkiš. Pol kaže da je dovoljna samo jedna kašika ružine vodice na pun pleh baklave, zato ne treba štedeti kad nabavljate dragocjeni slatki začin. Možete je napraviti i sami, po našem receptu.
Njegov recept za baklavu se bazira na korama koje sam razvija, od pola kilograma brašna, 2 jajeta i oko 150 gr masnoće (pola može biti puter, a pola biljno ulje).
Međutim, on u tijesto doda i oko 150 ml grčkog jogurta i 1 kašiku bijelog vina. Za razvlačenje posipa površinu kukuruznim brašnom, kako bi se kore ljepše odvajale.
U fil stavlja punih 700 gr orašastih plodova, a najradije stavlja pola oraha a pola pistaća.
Pri filovanju čak 400 gr putera. Ipak, finale je sirup koji pravi od meda (350 gr) i šećera (150 gr), uz dodatak ružine vodice i kolutova limuna.