Hrana i piće

LAŽNA BAKLAVA – Ukusna i sočna kao prava baklava, a bez kora

Ovo je baklava koju možete napraviti za manje od sat vremena.

Lažna baklava - screenshot / youtube

Lažna baklava je ukusna i sočna kao prava baklava, a pravi se bez kora. – Tatlije kolač.

RECEPT:

Sastojci:

-4 jaja
-1.5 čaše šećera
-1 čaša ulja
-1 čaša mlijeka
-2 čaša griza
-3 supene kašike brasna
-1 prašak za pecivo
-1 mala kašika sode bikarbone
-3 čaše mljevenih oraha
-1/2 čaše sjeckanih oraha

PEĆI NA 180 STEPENI OKO 25-30 MINUTA.

PRIPREMU BAKLAVE POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

IZBOCKAT KOLAČ KADA SE ISPREČE.

AGDA:

-1.5 šaša šećera
-3.5 čaše vode
-Pola limuna

Kuhati agdu oko 10 minuta i vrućom agdom zaliti ohlađeni kolač.

I jos malo oraha za posipanje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh