Tijesto zamijesiti i ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi. Razvući tijesto po kalupu za tart i staviti u rernu na 180 stepeni.
CIJELI PROCES PRIPREME TARTA POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
…. Krema:
150 ml vode
150 ml soka od naranče
50gr šećera
40 gr griza
Korica jedne naranče
Stalno miješati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Tart izvaditi iz rerne i kašikom spustiti sredinu, zatim premazati kremom.
Vratiti u rernu još 10-15 minuta na 180 stepeni.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...