Sastojci:
1,5 šoljica jagoda
pola kašičice meda
pola kašičice kokosovog ulja
1 šoljica grčkog jogurta
Pripreme:
Operite i osušite jagode. Stavite ih u blender zajedno s medom i kokosovim uljem te dobro izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Istresite u zdjelicu i dodajte grčki jogurt.
Na pladanj ili duboku, plitku posudu stavite pek-papir i obložite posudu. Uzimajte jednu po jednu kašičicu smjese od jagoda i jogurta te u obliku keksića, manjih krugova, izlijevajte na pek-papir.
Kada ste prekrili cijelu posudu malim oblicima smjese, stavite posudu na hlađenje u frižider na minimalno dva sata.
Poslužite dobro ohlađene i tvrde i uživajte u slatkom, a zdravom slatkišu. Po želji naravno jagode možete zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem, pišu Nezavisne.