Hrana i piće

FANTASTIČNO JELO ZA RUČAK I VEČERU – Brzo i lako

Recept za slani tart od gljiva…

Ilustracija - Simplyrecipes.com

TIJESTO:

1 jaje
150 ml ulja
1 mala kašika šećera
1 mala kašika soli
13 gr praška za pecivo
..
Dok mijesite tijesto možete dodati malo mlijeka, ako je potrebno.

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

FIL:

250 gr šampinjona
1 luk

Luk i gljive pržiti oko 10 minuta – dodati 1 supenu kašiku soli, 1 malu kašiku bibera i 1 malu kašiku bijelog luka u granulama. Zatim dodati 250 ml mlijeka i 2 supene kašike brašna – kuhati još 2 minute. Tijesto razvući u kalupu za tart izbockati viljuškom, zatim fil staviti na tijesto.
Tart staviti u rernu na 180 stepeni.

PRELJEV:

1 jaje
50 ml mlijeka
malo origana i mljevene paprike
1 supena kašika krem sira

Nakon 10 minuta izvaditi tart iz rerne i presuti preljev preko. Preći još 15-20 minuta na 180 stepeni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh