200 gr šećera
250 ml mlijeka
400 gr pšeničnog griza
1 mala kašika sode bikarbone
Premazati pleh maslacem i presuti smjesu. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti 1 sat.
AGDA:
200 gr šećera
250 ml vode
3-4 listića limuna
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Kuhati agdu 5 minuta i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatim tijesto ipeći na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izrezati na kocke i zaliti agdom.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...