Hrana i piće

Bez brašna, bez jaja i bez ulja – ŠAMBALI kolač

Turski kolač “Šambali”! Recept bez jaja i brašna i bez ulja! Brz, jeftin, preukusan!

Šambali - shutterstock

SASTOJCI:

200 gr šećera
250 ml mlijeka
400 gr pšeničnog griza
1 mala kašika sode bikarbone

Premazati pleh maslacem i presuti smjesu. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti 1 sat.

AGDA:

200 gr šećera
250 ml vode
3-4 listića limuna

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:



Kuhati agdu 5 minuta i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatim tijesto ipeći na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izrezati na kocke i zaliti agdom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh