SASTOJCI:
120 g ovsenih pahuljica (polovinu samljeti)
30 g mljevenih oraha
40 g kokosovog šećera
pola kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
3 jajeta
150 ml jogurta
3 kašike maslinovog ulja
120 g višanja (bez koštice)
PRIPREMA:
U činiju stavite jaja i žicom ih umutite. Zatim dodajte ostale vlažne sastojke: jogurt i ulje, pa dobro promiješajte. Vlažnim sastojcima zatim dodajte suve: pahuljice, orahe, šećer, prašak za pecivo i so, pa opet dobro promiješajte.
Smjesu ostavite u činiji da pahuljice nabubre i omekšaju, a za to vrijeme uključite rernu da se grije na 170 stepeni.
Smjesu sipajte u manji pleh (20×20 cm) prethodno obložen pek-papirom. Preko smjese gusto rasporedite višnje i ako ima potrebe, blago ih utisnite u smjesu.
Kolač pecite oko 30 minuta, te ga pospite šećerom u prahu, pišu Nezavisne.