Hrana i piće

Trik za najbolji kuhani krompir: Ovako se više nikada neće raspadati

Krompir spada među najčešće pripremane namirnici u svakoj kuhinji i može da se upotrebi na mnogo različitih načina, od pravljenja pomfrita, čipsa do pečenja, preko barenog ili pire krompira.

Kuhani krompir - Narodnamedicina.info

Kada želite da skuhate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuhanje, poslužite se odličnim trikom.

Dodajte sirće u vodu, što će pomoći krompiru da zadrži oblik.

Preporučuje se da kuhate oko 30 minuta, a poslije 10 minuta sipajte sirće.

Sirće ima „zadatak“ da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati oblik, neće se raspasti ili postati kašast.

Možete da izaberete bilo koju vrstu sirćeta koju imate pri ruci – vinsko, jabukovo ili alkoholno, sasvim je svejedno.

Ovaj savjet možete uvijek da praktikujete, ali je posebno je zgodan kad pravite krompir salatu, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh