Hrana i piće

JEDNOSTAVAN RUČAK! BRZO I UKUSNO

Ideja za ručak. Brzo, ukusno i jednostavno.

Ručak - screenshot

SASTOJCI:

  • 350gr šampinjona
  • 1kg krompira
  • 6/7 većih paprika
  • Proces pripreme pogledajte u videu ispod:

Preliv:

  • 300ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 2 supene kašike brašna
  • krem sir (koliko želite)
  • biber
  • mljevena paprika.

 

Krompir izrezati, kuhati 20 minuta, dodati 1 supenu kašiku soli dok se kuha. Paprike i šampinjone sastaviti i dodati 1 malu kašiku soli i 1 malu kašiku bibera, malo bijelog luka u granulama, malo origana i 4 supene kašike ulja. Krompir skinuti s vatre i odvojiti vodu. U krompir dodati 3 supene kašike ulja i malo bibera. Sastaviti krompir, gljive i paprike.

Tepsiju premazati maslacem, zatim rasporediti krompir, gljive i paprike i staviti u prethodno ugrijanu rernu na 200 stepeni.

Priprema preliva:

U 300 ml mlijeka dodati 2 supene kašike brašna, 1 jaje, krem sir, mljevenu papriku i biber. Sjediniti sastojke.

Krompir, gljive i paprike nakon 15 minuta izvaditi iz rerne i preliti. Vratiti u rernu i peći još 15 minuta na 200 stepeni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh