SASTOJCI:
- 350gr šampinjona
- 1kg krompira
- 6/7 većih paprika
Proces pripreme pogledajte u videu ispod:
Preliv:
- 300ml mlijeka
- 1 jaje
- 2 supene kašike brašna
- krem sir (koliko želite)
- biber
- mljevena paprika.
Krompir izrezati, kuhati 20 minuta, dodati 1 supenu kašiku soli dok se kuha. Paprike i šampinjone sastaviti i dodati 1 malu kašiku soli i 1 malu kašiku bibera, malo bijelog luka u granulama, malo origana i 4 supene kašike ulja. Krompir skinuti s vatre i odvojiti vodu. U krompir dodati 3 supene kašike ulja i malo bibera. Sastaviti krompir, gljive i paprike.
Tepsiju premazati maslacem, zatim rasporediti krompir, gljive i paprike i staviti u prethodno ugrijanu rernu na 200 stepeni.
Priprema preliva:
U 300 ml mlijeka dodati 2 supene kašike brašna, 1 jaje, krem sir, mljevenu papriku i biber. Sjediniti sastojke.
Krompir, gljive i paprike nakon 15 minuta izvaditi iz rerne i preliti. Vratiti u rernu i peći još 15 minuta na 200 stepeni.