Dodaju jedan sastojak koji obara s nogu!
Sastojci za pet osoba:
20 kriški starog hljeba
10 kriški topljenog sira
300 g izrendanog topljenog sira
300 ml mlijeka
100 g brašna
4 jaja
ulje
U dublju posudu sipati mlijeko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko utopiti u mlijeko, odmah ih izvaditi i između dlanova iscijediti.
Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti.
Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.
U tavi dobro zagrijati ulje, pa pržiti sendviče sa jedne i sa druge strane dok ne dobiju lijepu, rumenu koricu.
Gotove prženice vaditi na papirni ubrus kako bi se lakše ocijedile od viška masnoće.
Pripremati jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočiti u mlijeko, preklopiti, uvaljati u jaje, brašno, posuti sirom i odmah spuštati u vruće ulje. I tek onda spremati drugu prženicu. Nipošto ne pripremiti sve odjednom, pa tek onda pržiti, jer će kriške, čekajući, omekšati od mlijeka i zbog toga poslije upiti mnogo ulja i raspasti se, prenosi Superžena.