550 g brašna
1 kesica praška za pecivo
200 g šećera
2 jajeta
300 g masti
200 g mljevenih oraha
450 g džema od kajsije
800 g narendanih jabuka
1 kašičica cimeta
1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
Izmiješajte brašno sa praškom za pecivo. U činiji umutite mast, šećer i jaja. Zatim dodajte brašno i polovinu mljevenih oraha, pa mutite dok ne dobi-jete mrvičastu smjesu. Malo više od polovine smjese sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, pa je rukama utapkajte. Premažite džemom, a preko njega stavite narendane jabuke u koje ste dodali cimet i vanilin šećer. U ostatak mrvičaste smjese dodajte preostale orahe i kašikom sipajte preko jabuka. Pitu stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.