Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz. Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa.
Važna napomena – uvijek ostavi malo vode od kuhanja tjestenine pa po potrebi dodaj umaku kako bi bio kremast i prikladne gustoće.
Sastojci
2 kašike maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
so
svježe mljeveni biber
1 i 1/2 šoljice mlijeka (1 šalica = 250 ml)
1 i 1/2 šoljica pilećeg temeljca
2 češnja češnjaka
250 g fettuccina
1/2 šoljice vrhnja
1 šoljica svježe naribanog parmezana
svježi peršun
Postupak
U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu i začini je solju i biberom. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice.
U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i pobiberi te pusti da kuha. Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.
Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne.
Odmah, dok je još vruće, na tanjir stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršunom, piše gastro24sata.hr.