Hrana i piće

Kako ispržiti savršeno jaje na oko

Djeluje kao da ne postoji jednostavniji recept od onog za jaja na oko. Sve što treba da uradite jeste da razbijete jaje iznad tiganja i da ispržite. Ali koliko god lako djelovalo, ovo jelo ne ispadne uvijek dobro i ukusno. Iskusne domaćice su otkrile dva trika koja će pomoći da ovaj ukusan doručak uvijek ispadne savršeno

Jaje na oko - Net.hr

Prva stvar koja je bitna kod pripreme jaja na oko jeste ta da umjesto ulja koristite puter. A takođe je bitno da jaje razbijte što bliže rubu tiganju, kako se žumance ne bi raširilo.

Ali, postoji još jedan trik koji je mnogo lakši i bolji. Kada razbijete jaje u tiganju, uzmite čačkalicu i probodite jaje tamo gdje se spajaju žumance i bjelance. Tako će se lijepo rasporediti po tiganju i ravnomjerno pržiti. prenose Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh