Sastojci
Podloga
110 gmaslaca
53 gsmeđeg šećera
1jaje
180 gglatkog brašna
Krema
900 gkrem sira
270 gšećera
36 gglatkog brašna
3jaja
1 žlicaekstrakta vanilije
110 gkiselog vrhnja
1 žličicanaribane limunove korice
130 gsjemenki nara
Nadjev
340 gkiselog vrhnja
53 gšećera
1 žličicaekstrakta vanilije
Priprema
1
Napravite podlogu
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Mikserom izradite maslac pa dodajte smeđi šećer i ponovno miksajte. Dodajte jaje i ponovite postupak. Umiješajte brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto.
Tijesto zatim utisnite u kalup za pečenje torte koji ste namastili i pecite 10 minuta. Kada se tijesto ispeče, ostavite ga sa strane da se ohladi.
2
Napravite kremu
Pećnicu smanjite na 160 stupnjeva. U velikoj zdjeli mikserom izradite krem sir i šećer. Umiješajte brašno i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte jaja i vaniliju pa izmiksajte, a zatim umiješajte i kiselo vrhnje i koricu limuna. Lagano umiješajte i sjemenke nara, ali za to nikako nemojte koristiti mikser, već drvenu špatulu.
Kremu ulijte u kalup na već pečenu podlogu i pecite još 65 minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite i napravite preljev.
3
Napravite preljev i ukrasite
Umutite kiselo vrhnje, šećer i vaniliju, a zatim tim preljevom premažite tortu. Pecite još 10 minuta, a zatim pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Pečeni cheesecake držite u hladnjaku 4 sata ili preko noći, a prije posluživanja ukrasite ga sjemenkama nara,piše Index