Hrana i piće

HURMAŠICE NA DRUGAČIJI NAČIN – Najukusnije su baš ovakve

Recept.

TIJESTO:
300 ml vode
300 ml ulja
4 supene kašike pekmeza
580 gr brašna
13 gr praška za pecivo
100 gr susama

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

AGDA:
700 gr šećera
400 ml vode
4 supene kašike pekmeza
nekoliko kolutića limuna

PRIPREMA:
Sastaviti vodu, pekmez i ulje u šerpi. U drugoj posudi sastaviti brašno, susam i prašak za pecivo. Vodu, pekmez i ulje staviti na vatru samo da prokuha i u vruću smjesu dodati suhe sastojke. Od tijesta odblikovati hurmašice i staviti ih u zagrijanu rernu na 180 stepeni i peći oko 5 minuta. Zatim smanjiti na 140 stepeni i peći još 15 minuta.

Agdu kuhati oko 5 minuta i zaliti vrućim sirupom vruć kolač.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh