Hrana i piće

KUHANO VINO – IDEALNO ZA HLADNIJE VRIJEME: Top spoj čarobnih začina od kojih miriše cijeli komšiluk

Kuhano vino se tradicionalno pije za praznike, a kombinuje se sa mirisnim začinima. Obavezno isprobajte ovaj recept.

Nema ljepšeg mirisa od onog kada se kuva vino, a ovo piće obično pijemo za praznike. Kuvano vino se zaista jednostavno pravi, a cijela kuća će mirisati danima zahvaljujući začinima kao što su cimet, anis, karanfilić koji poboljšavaju ukus ovog alkoholnog pića.

Sastojci:
1 flaša suvog crvenog vina
1 pomorandža
1-2 štapića cimeta
2 anisa
1 kašičica cijelih karanfilića
1-2 kašike meda
60 ml rakija ili ruma

Recept za kuvano vino:

U šerpu sipajte vino, pa dodajte pomorandžu koju ste isjekli na kolutove. Zatim dodajte cimet, anis, karanfilć, med i sipajte rakiju ili rum. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Ako želite da kuvano vino bude još ukusnije dodajte sjeckanu jabuku, svježe ili smrznute brusnice, bobičasto voće…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh