U slanoj vodi skuhati 3 velika krompira.
Napraviti pire, dodati 50 gr maslaca, 1 malu kašiku bijelog luka u granulama i 1 malu kašika bibera. Ostaviti pire da hladi.
Tijesto:
200ml toplog mlijeka
2 supene kašike maslinovog ulja
1 supena kašika suhog kvasca
360gr brašna
1 mala mašika šećera
2 male mašike soli
Ostaviti tijesto da naraste 2 sata.
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Tijesto rastaviti na dva jednaka dijela i oba razvući, jedno tijesto prebaciti na pek papir u tepsiju. Preko tog tijesta rasporediti pire krompir, narezati 1 luk. Zatim napraviti smjesu od 4 supene kašike krem sira, 2 supene kašike mlijeka 1 mala kašike paprike i 1 mala kašika bijelog luka. Tu smjenu razmazati preko pire krompira. I preko prebaciti drugi dio tijesta. Pratite proces u videu iznad.
Premazati žumancetom i posuti sjemenkama. Peći na 180 stepeni 25 minuta.