BISKVIT:
– 5 jaja
– 5 supenih kašika šećera
– 5 supenih kašika brašna
– 2 supene kašike kakao praha
– 2 supene kašike meda
– 100ml ulja
– 10 gr vanilin šećer
– 1/2 praška za pecivo (7gr)
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE NA VIDEU ISPOD:
KREMA:
– 500 ml vrhnja za šlag
– 2 žlice meda
– 3 supene kašike jogurta
Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte postupno i ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rastaviti na 2 jednaka dijela i pecite 2 kore na 15 minuta na 180 Cº. U međuvremenu za kremu izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag. U šlag dodajte med i jogurt. Premažite jednu koru kremom, poklopite drugom korom, lagano pritisnite površinu kako bi se slijepilo, ohladite i poslužite rezano na šnite.