Hrana i piće

Tajna savršene baklave krije se u ovom premazu

Ako želite da baklava bude još ukusnija, isprobajte ovaj trik.

Baklava je popularan kolač koji se pravi od kora, oraha i na kraju se preliva sirupom. Nekada je ovaj desert bio namenjen samo sultanima i najbogatijem sloju društva. U to vrijeme, ako ste znali da pripremite baklavu, to je bila stvar prestiža.

Kraljica među slatkim pitama može da ima i do 70 kora, sve zavisi od toga kako je pravite. Danas postoje razni recepti za baklavu, pa tako možete da je pravite sa voćem, kao i da kombinujete dvije omiljene poslastice i napravite čizkejk baklavu.

Baklave jesu ukusne, ali ako ih pravite sa voćem, onda je potrebno da koristite i premaz, jer će tako biti još ukusnije, prenosi Stvar Ukusa.

Premaz se pravi od 4 jajeta, 200 ml ulja, 600 ml jogurta i 1 kesice praška za pecivo.

Dobro sjedinite navedene sastojke, pa onda premažite svaku koru, a na svaku treću stavite voće po izboru. Baklavu pripremate kao i obično, samo ovim nadljevom premazujete kore,pišu Nezavisne

Baklava je sočnija i mekša, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh