Nedavno istraživanje BBC-a otkriva neugodne detalje o proizvodnji pilećeg mesa, posebno kada je riječ o tamnim flekama na nožicama piladi.
Ovo istraživanje iznosi na vidjelo tamne mrlje koje se često pojavljuju na zglobovima pilećih nožica. Izvor tih mrlja? Ispostavlja se da potječu od – izmeta samih pilića.
Na mnogim farmama, uvjeti života peradi nisu idealni, često su skučeni i prepuni izmeta. Kokoši, koje provode sate i dane u tim uvjetima do trenutka klanja, često stoje u vlastitom izmetu.
A upravo u sastavu tog izmeta nalazi se amonijak, koji može uzrokovati opekline na koži, stvarajući tamne mrlje na zglobovima, odnosno nožicama pilećih noga. prenosi Radiosarajevo
Iako ova informacija može izazvati nelagodu, umirujuće je znati da nakon temeljitog pranja, ovaj dio piletine nije škodljiv za konzumenta. Ipak, oči gurmana i ljubitelja piletine upiru u temeljna pitanja o uvjetima farmi i etičnosti proizvodnje mesa, piše Slobodna Dalmacija.