Hrana i piće

Mali trik za najkremastiji pire krompir – samo dodajte ovo kada se skuha

Krompir spada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino.

Pire krompir - Tropic

Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire.

Što je najbolje od svega nije ni komplikovan za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuvanje, pogotovo pirea.

Vjerovatno mislite, šta je teško tu, krompir se skuva, ispasira i prilog je spreman.

Ali, ako želite da bude savšreno kremast, onda u nastavku teksta pročitajte savete zlata vrijedne.

Da biste napravili savršeno kremast pire krompir, nakon što ga skuvate, obavezno ga osušite, a zatim lijepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito.

Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mlijeko i sjedinite.

Možete da ispasirate ili da mikserom umutite.

A postoji još jedna tajna koju je ova food blogerka otkrila, a to je da puter prije nego što dodate u krompir prethodno istopite,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh