Hrana i piće

Punjeno pecivo koje morate isprobati! Kako napraviti nekonvencionalan čizburger

Recept:

Lezzet Tutkunu


Za ovaj recept vam je potrebno:

Za tijesto.
200 ml toplog mlijeka
1 supena kašika suhog kvasca
(1 supena kašika) 20 grama šećera
(2 šolje) 240 grama brašna
(pola kašičice) 5 grama soli

Tijesto ostaviti 1 sat da raste.

Tijesto rastaviti na 8 dijelova i napraviti loptice.

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

unutrašnje punjenje;

1 glavica luka
(3 supene kašike) 30 ml biljnog ulja
100 grama junećeg mljevenog mesa
(1 kašičica) 2 grama bijelog luka u granulama
(1 kašičica) 2 grama crnog bibera
(1 kašičica) 4 grama soli
(2 supene kašike) 30 grama majoneza
1 paradajz
50 grama sira

Luk i mljeveno meso pržiti oko 10ak minuta. U toku prženja dodati začine.

Svaku lotpicu koju smo pripremili razvući i u nju redati, prvo meso i luk, zatim majonezu, zatim sitno izrezane komadiće paradajza, zatim komadić sira i zatvoriti lopticu (proces pogledajte u videu).

Za premazivanje loptica:
1 žumance
(2 supene kašike) 20 ml mlijeka
sjemenke

Peći na 180°C (Celzijusa) = 15 minuta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh