Pomfrit kupljen u restoranima ima mnogo bolji ukus nego onaj koji pripremamo kod kuće. Tajna je u jednom sastojku – kukuruznom brašnu koji se doda krompiru prije prženja.
Ako želite da uživate u pomfritu, važno je i da kupite dobar krompir, a ne da koristite zamrznute proizvode.
Sastojci:
kilogram krompira
Priprema:
Očistite krompir, isjecite ga na duguljaste pravougaonike.
Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo sirćeta.
Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Ovaj postupak osiguraće da pomfrit zadrži svoj oblik tokom prženja.
Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite.
Stavite krompir u činiju, pospite po njemu kukuruzno brašno i promiješajte ga. prenose Nezavisne
Brašno će krompiru dodati poseban ukus. Bolje će se ispržiti, biće hrskaviji i imaće lepu zlatnu boju nakon prženja, prenosi Informer.
Stavite krompir u vrelo ulje i pržite ga dok ne porumeni.