Zeleno lisnato povrće
Zeleno lisnato povrće, poput kelja, blitve i špinata, odlične su namirnice za sve one koji prehranom žele u organizam unijeti više vitamina K. Ovo lisnato povrće može se konzumirati u različitim kombinacijama i jelima, poput smoothieja, variva i salata.
Brokula
Mnogi ljudi uživaju u jelu s brokulom. Može se konzumirati u različitim kombinacijama, od ukusne kremaste juhe i umaka do priloga uz omiljena jela. Brokula sadrži mnoge nutrijente, a najpoznatiji su vlakna, antioksidansi i vitamin K. Kako prenosi Health Shots, konzumacija brokule dobro utječe na kosti i smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.
Jaja
Jaja su poznata kao odličan izvor proteina, ali ona sadrže i značajnu količinu vitamina K, osobito u žumanjku, prenosi Health Shots. Jaja su popularna namirnica jer se mogu jesti na više ukusnih načina: mogu se konzumirati kuhana, poširana, kao kajgana te na mnoge druge načine i u različitim kombinacijama.
Borovnice
Ovo ukusno bobičasto voće poznato je po mnogim zdravstvenim dobrobitima te sadrži različite nutrijente, uključujući antioksidanse i vitamin K. Borovnice se mogu dodati u smoothieje, jogurte, pahuljice, deserte ili ih jesti kao zaseban međuobrok koji je odlična alternativa za slatkiše. prneosi n1