Sastojci
Za koru:
2 čaše (od 200 ml) brašna
2 jajeta
1 čaša ulja
1 čaša mlijeka
1 čaša šećera
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
300 ml mlijeka
1,5 čaša mljevenog maka
1/2 čaše griza
1,5 čaša šećera
Za preliv:
pola čaše kakao praha
pola čaše šećera
30gr maslaca
malo vode
CIJELI PROCES PRIPREME OGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Priprema
Kore: U jednu dublju posudu razbiti jaja, dodati šećer i umutiti. Zatim dodati ulje i mlIJeko, sjediniti, pa ubaciti brašno sa pecivom i koricom od limuna. Dobro sjediniti.
Uzeti pleh, vel 35×20 cm, dobro ga podmazati uljem (ja stavim pek papir) i sipati pola umućenog testa. Staviti da se zapeče (da uhvati koricu) na 160 stepeni.
Sve sastojke za fil sjedniti.
Izvaditi pleh sa zapečenom koricom, sipati fil, rasporediti ga, pa preko sipati drugu polovinu tijesta i vratiti da se kolač ispeče.
Probati čačkalicom da li je pečen. Ostaviti da se ohladi.
Sve sastojke za preliv sjediniti i mikserom dobro umutiti, preliv premazati po ohlađenom kolaču.