Hrana i piće

BRZI I FINI KOLAČ SA MAKOM

Recept:

Sastojci

Za koru:

2 čaše (od 200 ml) brašna
2 jajeta
1 čaša ulja
1 čaša mlijeka
1 čaša šećera
1 kesica praška za pecivo

Za fil:

300 ml mlijeka
1,5 čaša mljevenog maka
1/2 čaše griza
1,5 čaša šećera

Za preliv:

pola čaše kakao praha
pola čaše šećera
30gr maslaca
malo vode

CIJELI PROCES PRIPREME OGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Priprema

Kore: U jednu dublju posudu razbiti jaja, dodati šećer i umutiti. Zatim dodati ulje i mlIJeko, sjediniti, pa ubaciti brašno sa pecivom i koricom od limuna. Dobro sjediniti.

Uzeti pleh, vel 35×20 cm, dobro ga podmazati uljem (ja stavim pek papir) i sipati pola umućenog testa. Staviti da se zapeče (da uhvati koricu) na 160 stepeni.

Sve sastojke za fil sjedniti.

Izvaditi pleh sa zapečenom koricom, sipati fil, rasporediti ga, pa preko sipati drugu polovinu tijesta i vratiti da se kolač ispeče.

Probati čačkalicom da li je pečen. Ostaviti da se ohladi.

Sve sastojke za preliv sjediniti i mikserom dobro umutiti, preliv premazati po ohlađenom kolaču.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh