Hrana i piće

Pileći gulaš lako se priprema, zasitno je i neće vam oduzeti puno vremena

U loncu na ulju prodinstajte sitno sjeckani luk i mrkvu, dodajte pileća prsa narezana na manje komade i začinite

Sastojci: 200 g pilećih prsa, 1 luk, 4 mrkve, 4 kašike pasiranog paradajza, 500 g krompira, 2-3 čaše vode, so, začin od povrća, svježi peršun, prema želji 100 g mahuna, maslinovo ulje.

Priprema:

1. U loncu na ulju prodinstajte sitno sjeckani luk i mrkvu, dodajte pileća prsa narezana na manje komade i začinite. Dodajte natrgan svježi peršun. Zatim dodajte krompir narezan na komade i paradajz. Prema želji dodajte i mahune,piše Avaz

2. Uz miješanje, sve dinstajte nekoliko minuta, a nakon toga dolijte vodu.

3. Zatvorite pretis lonac, a kad se oglasi zvučni signal, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh