Sastojci za agdu:
1 šolja pekmeza od smokve
2 šolje vode
1 šolja šećera
Kuhati 15 minuta, uz stalno miješanje i ostaviti da se potpuno ohladi.
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Sastojci za tijesto:
pola šolje pekmaza od smokve
1 šolja ulja
1 šolja vode
pola šolje kukurznog brasna
2 šolje brašna
13gr praška za pecivo
1 jaje
Sjediniti pekmez, ulje i vodu, kuhati do vrenja, isključiti ringlu i dodati brašno i kukurzno brašno… Sve dobro izmiješati.
Ostaviti da se ohladi i dodati 1 jaje i prašak za pecivo u tijesto.
Od tijesta praviti loptice, narezati ih u obliku rešetke.
Ugrijati rernu, peći prvo na 200 stepeni 10 minuta. Zatim smanjiti na 150 stepeni i peći 15 minuta.