Hrana i piće

Trik za najhrskaviji krompir

Krompir je mnogima omiljena namirnica, a kako spremiti da bude ukusan i hrskav, vječno je pitanje domaćica. Svako ima svoju tehniku, a gastro influenserka Marsija – “Little Spice Jar” na “TikToku” podelila je svoje male savjete za savršen krompir.

krompir - Pixabay

Pored krompira potrebna su vam samo dva sastojka.

Kada očisti i isiječe krompir na željene oblike, ona ga skuva u alkalnoj vodi.

“Mi to radimo jednostavnim dodavanjem sode bikarbone u vodu dok krompir ključa; ovo razbija površinu krompira i daje mu više uglova i otvora koji porumene u rerni”, kaže u videu Marsija.

Marsija takođe preporučuje da koristite ghee (vrstu pročišćenog putera, poreklom iz Indije) ili pačju mast umesto običnog putera jer imaju „višu tačku dimljenja“, prenose Nezavisne.

Kako kaže, ovo krompiru omogućava da se peče duži vremenski period na višoj temperaturi bez sagorjevanja, a “što duže pečete krompir, on postaje hrskaviji”.

Potom se krompir peče da porumeni. Marsija na kraju premaže krompir mješavinom bijelog luka i peršuna nakon kuvanja da bi poboljšao ukus, a vi možete koristiti svoje omiljene dodatke, prenosi ona.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh