Hrana i piće

Poznati kuhari otkrili tajni sastojak u dinstanju luka

Prženje luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će njegov ukus podići na potpuno novi nivo. Umjesto ulja, šećer je tajni sastojak koji će ukusu luka dati bogatiju i slađu dimenziju.

Dodavanjem prstohvata šećera tokom prženja, luk se blago karamelizuje, što ga čini ukusnijim. Šećer djeluje kao univerzalni pojačivač ukusa, ali je važno da ne pretjerujete kako ne biste previše zasladili jelo.

Za najbolje rezultate prvo zagrijte ulje, dodajte komadić putera, zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim. Takođe, prženi luk će dobiti lijepu karamel boju i postati mekši, što će doprinijeti bogatom ukusu vaših jela.

Sada, uz samo malo šećera, od običnih jela možete napraviti gurmanske poslastice koje će vaši gosti jednostavno obožavati, piše Luftika


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh