Hrana i piće

Kuhar otkrio najveću pogrešku kod roštiljanja: ‘Ako ovo radite, uništavate hranu’

Iako mnogi uživaju u roštiljanju tijekom lijepog vremena, cijeli proces i nije tako bezopasan

Meso - Avaz.ba

Mike Reid, direktor Rare Restaurants otkrio je koja je najveća pogreška koju ljudi čine kada roštiljaju, a sve se svodi na jedan popularni alat.

Dok bi najvažnija briga mogla biti nedovoljno pečeno ili prepečeno meso, jedan kuhar je rekao da postoji pogreška koju ljudi čine kada peku hranu na roštilju na otvorenom. Bilo da pripremate ražnjiće od povrća ili pljeskavice od goveđeg mesa na užarenom ugljenu, vrhunski sastojci i pouzdan skup alata ključni su za uspjeh.

Koji alat ne treba koristiti kod roštiljanja
Međutim, Mike Reid kaže: “Jedna od najvećih pogrešaka koje mnogi ljudi čine je posjedovanje vilice za roštilj!” Pojasnio je da, iako se može činiti beznačajnim, ovaj popularni kuhinjski alat može negativno utjecati na hranu.

“Ako ih posjedujete, savjetujem vam da ih sada bacite jer čini više štete nego koristi kada se koriste na roštilju jer ostavljaju rupe u vašoj hrani što omogućuje da sav sok iscuri van. Prema mom iskustvu, najbolji alati za roštilj su par hvataljki te dobra lopatica za roštilj i četkice za dodavanje marinade”, savjetovao je.Iskusni kuhar dodao je da su kobasice i ćevapi na vrhu njegova jelovnika s roštilja: “Možete koristiti jeftinije komade mesa i učiniti ih nevjerojatno ukusnim, a također se brzo i jednostavno spremaju.”Osim kvalitetnih sastojaka i alata, Mike je upozorio što je još važno: “Sve je u kontroli topline – da biste ovladali roštiljem, prvo morate ovladati plamenom. Ako pečete na ugljen ili drva, dajte vremena da se zagrije prije korištenja.”
Predložio je da provjerite “vruće točke” roštilja držeći ruku iznad njega kako biste izmjerili temperaturu. Objasnio je: “Ovisno o tome koliko dugo možete držati ruku, dolazi do refleksije temperature. Jedna sekunda je najtoplija, a pet sekundi je najhladnija.”Što se tiče toga što peći na roštilju, Mike je rekao da meso i povrće općenito vole visoke temperature. “Iako je pravilo koje treba slijediti – da što je veći udio masnoće – to može podnijeti veću toplinu, dok tanji komadi mesa preferiraju hladniju toplinu. Nastavite okretati i gledati kako se povrće pretvara u pouljenjenu ukusnu hranu”, piše Express.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh