Hrana i piće

Kako se pravi najbolji nadjev za punjene paprike?

Domaćice punjene paprike prave uglavnom po istom receptu, a mi vam sada predlažemo kako da napravite najbolji nadjev za ovo jelo.

Punjene paprike su jedno od najprostijih jela za pripremu i mnogi ih vole. Paprike se najčešće pune mljevenim mesom i pirinčem, ali možete da koristite i sir, povrće… Ipak, ovo jelo može da bude još ukusnije ako nadlev od mljevenog mesa napravite kako treba.

Obavezno u nadjev za punjene paprike dodajte i paradajz jer će on ovo jelo učiniti još sočnijim.

Evo kako se pravi najbolji nadjev:
U tiganj prvo sipajte malo ulja i dodajte 1 sjeckani luk i jednu rendanu šargarepu. Pržite dok ne omekša, pa dodajte 4 čena mljevenog bijelog luka. Dobijenu smjesu sipajte u neku posudu. U tiganj stavite 800 g mljevenog mesa i lijepo promiješajte. Pržite par minuta, pa dodajte smjesu od povrća i 1 seckani paradajz. Dobijenom smesom napunite paprike koje ste prethodno očistili.

Ako želite da paprike budu još ukusnije kada ih poređate u šerpu prelijte sa malo vode. Zatim pomiješajte 200 ml pavlake i 100 g paradajz pirea, pa sipajte u šerpu. Ako volite ljuto dodajte i neki pikantni začin, prenosi Super žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh