Hrana i piće

Monte kocke – kremasti kolač koji se topi u ustima

vecernjenovosti.ba

Sastojci za biskivt:

5 jaja
8 kašika šećera
8 kašika ulja
8 kašika brašna
3 kašike kakaa
10 gr vanilin šećera
prašak za pecivo


Sastojci za zaljev:
1 čaša šećera
1 čaša vode

Umutiti sastojke za biskvit i peći na 200 stepeni. Dok se peče provreti zaljev. Pustiti da se oboje skoro ohladi, pa zaliti.

Sastojci za kremu:
8 dl mlijeka
15 kašika šećera
15 kašika brašna
250gr maslaca

CIJELI PROCES PRIRPEME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Sastojci za glazuru:

250 ml šlaga
200 g čokolade za kuhanje

Prokuhati mlijeko i šećer i brašno, stalno miješati dok se ne zgusne.
U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin, pa premazati po kolaču.

Izlomiti čokolade u tečni šlag i pustiti da vrije na laganoj temperaturi dok se čokolada potpuno otopi. Ostaviti da se napola ohladi, pa polako preliti po kolaču.

Ostaviti u frižideru dok se čokolada stvrdne i onda staviti foliju na tepsiju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh