Hrana i piće

Kiš od spanaća: Obrok za svako doba dana

Kiš je obrok koji gotovo svi vole i dobro je došao u svako doba dana. Možete ga jesti kao užinu, može biti i dio ručka, a slatko ga je pojesti i za doručak ako ostane od prethodnog dana. Mnogo je sastojaka koji mogu dominirati ovim jelom, ali malo šta tako dobro ide sa testom i sirom kao spanać.

Recept za kiš nije komplikovan, a svakako možete praviti i svoju kombinaciju sastojaka. U nastavku pogledajte naš prijedlog.

Sastojci za kiš sa spanaćem:
za tijesto:

400 g brašna
100 g margarina
1 kašičica soli
voda
za fil:

400 g spanaća 2 jajeta 100 ml mlijeka 250 g mladog, maje slanog sira malo dimljene slanine (opciono) so biber

Priprema kiša sa spanaćem:
Umijeesite tijesto od navedenih sastojaka. Dodajite vode toliko da dobijete ujednačeno, neljepljivo tijesto.

Ohladite ga u frižideru oko sat vremena.

Spanać operite list po list, pa ga sitno isjeckajte.

Dodajte mu jaja, mleko, sir, a ukoliko volite miris i ukus suvog mesa, stavite i bez dodatne masnoće preprženu slaninu.

Razvijte testo, pa ga premestite u pleh, da pokrije i ivice. Preko njega sipajte fil stavire u reru zagrijanu na 200 stepeni, prenose Nezavisne

Pecite dok porumeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh