Sada kada je sezona tikvica, prave se najrazličitija jela od njih. Pored klasičnog prženja možete praviti salatu, puniti ih raznim sastojcima, ređati ih ih za musaku.
Ipak, čini se da su uštipci od tikvica ipak najomiljeniji! Idealan ručak tokom vrelih letnjih dana. Možete ih poslužiti sa nekom salatom ili umakom.
Sastojci:
1 tikvica
1 šargarepa
2 jajeta
100 g tvrdog sira
peršun
1 krompir
1 čen bijelog luka
1 kašičica italijanskog začia
1 kašičica slatke paprike
4 kašike ovsenih pahuljica
2 kašike brašna
Priprema:
Tikvicu dobro operite, pa izrendajte. Posolite i ostavite 10 minuta da pusti vodu. Zatim tikvice dobro ocijedite, pa pomiješajte sa rendanom šargarepom i rendanim sirom.
Zatim dodajte sjeckani peršun, renadni krompir i bijeli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom,pišu Nezavisne
Promiješajte, pa dodajte ovsene pahuljice. Ponovo promiješajte i ostavite da smjesa odstoji nekih 10 minuta. Nauljite ruke, pa uzmite malo smjese i oblikujte ćevap. Uvaljajte u brašno i pržite u zagrijanom ulju. prenosi Informer.