Na društvenim mrežama se ponijela rasprava o tome kako možete ublažiti ili ukloniti gorki okus krastavca, a mnogi se kunu da pomaže jedan zaista jednostavan trik.
“Ako ste ikada probali gorak krastavac, znate kako okus može biti neugodan”, rekla je žena u svom videuStručnjaci objašnjavaju da krastavci sadrže sastojak koji može dati gorak okus, a istog sastojka ima i u drugom povrću poput tikvica, dunja i bundeve.
Iako se gorčina gubi dodavanjem soli i cijeđenjem tekućine koju krastavac pusti, trik trljanjem mnogima je draži jer nema potrebe za čekanjem niti dodavanjem soli, koju mnogi izbjegavaju ili žele smanjiti u svakodnevnom jelovniku.
Potrebno je odrezati jedan kraj krastavaca i trljati ga o cijeli dio dok ne počne izlaziti pjena. Tako se oslobađa kukurbitacin, krivac za gorki okus. Kad izađe pjena, ponovite s drugim krajem i isperite pod vodom, prenosi Jutarnji list.